CNW Marketing ResearchSprong aan: navigatie, zoek

CNW, Marketing Research Inc. (CNWMR), hoofdzakelijk als een automobiel marketing onderzoek bureau , is een privé bedrijf dat in 1984 wordt opgericht. Het stelt volgens zeggen afzonderlijke onderzoekbureaus in werking die automobiel, computer, elektronika, huisvesting, en persoonlijke investeringen onderzoekt. CNW is een gesloten firma en vaak het onderwerp van één of andere controverse geweest en het is niets meer dan, zoals ze in Amerika noemen, een fly-by-night firma.

CNW betekent Coastal Northwest. Het was bedoeld als een tijdschrift voor de consument en werd  door Stephanie Yanez Spinella samen met echtgenoot Art Spinella  opgezet. Het tijdschrift werd  overigens slechts voor één testkwestie gepubliceerd. Beginnend als Coastal Northwest Publishing Company in 1983, werd het volgens Art Spinella na 1984 naar CNW Marketing Research, Inc. omgedoopt.

CNWMR voert onderzoek naar motivatie en besluiten van de consument in automobielaankopen. Het meld aan opdrachtgevers uiteindelijk een verscheidenheid van gegevens met betrekking tot het voorspellen van de markt.

 De website van het bedrijf geeft aan dat zijn onderzoek en gegevens meer dan 10.000 publicaties omvat. Het publiceert maandelijks “Retail Automotive Summary periodical”, “Month End Summary newsletter” en “Purchase Path studies”.

 

De belangrijkste personen bij CNWMR

Art Spinella werd als directeur genoemd in 2001, 2002 en 2003 op briefhoofden van diverse rekeningen. Stephanie Yanez word momenteel vermeld als CEO en eerder werd zij als voorzitter van CNWMR vernoemd (1995).

 

Bureaus

De website van het bedrijf vermeld slechts alleen Bandon en Oregon als vestigingen in het adresvakje. Zijn Call centers, gegevensbanken en de gebiedskantoren zijn afgegrendeld van cliënten en andere bezoekers (of er meer vestigingen bestaan is niet echt duidelijk).

 

Controverse

De CNWMR publicatie "From Dust to Dust “ zegt dat een Hummer efficiënter is dan een Prius, ondanks het feit dat een Prius één derde het gewicht van een Hummer heeft en tussen de vier en zes keer minder brandstof verbruikt. CNWMR beweert dat de conclusie in de publicatie is gebaseerd op de levensduur van 109.000 miles van een Prius, terwijl een Hummer meer dan 300.000 miles meegaat. Geen van deze cijfers is behoorlijk gedocumenteerd en deze studie is dan ook wereldwijd door gerenommeerde onderzoekers verworpen.